България – турска тоалетна на изложба в Брюксел

България – турска тоалетна на изложба в Брюксел
България е представена като една голяма “турска тоалетна” в подготвена за откриване изложба в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.

Наименованието на експозицията е “Ентропия”. Тя е обявена от чешкото председателство на Европейския съюз като “модерна инсталация”, която ще оживее на 15 януари, когато ще бъде официалното й откриване.
Замисълът на изложбата е всяка страна в ЕС да бъде представена по шеговит, но добронамерен и типичен за нея начин, след като съюзът обединява различни страни, а силата му е именно в това многообразие. Така Италия е показана като един голям футболен терен, а малка Словения – като една голяма планина. Националният символ на тази страна е високият алпийски връх Триглав, който се намира на нейна територия.
Всеки от макетите е изготвен от художник или скулптор от съответната страна. Това, което ще видят посетителите на изложбата като България, е творба на българката Елена Джелебова.

Ето докъде могат нечии комплекси и простащина- в случая на гениалната Елена Джелебова. Да ми е жива и здрава и да продължава да ни радва с идиотизма си.

Трябва да си голям мизерник, за да споменеш и мотивите за тази кретения: “За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя – да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен”

Пази, Боже, сляпо да прогледа.

Ето и повече по темата за идиот Елена Джелебова: Дир.Бг.

Заради нея създавам нова категория – Идиоти и творчество. Честито!

Advertisements

4 responses to “България – турска тоалетна на изложба в Брюксел

 1. България е шибана миазма и в този смисъл концепцията на турския кенеф е някак закономерна, но това не променя факта, че “творбата” е грозна, безвкусна и неуместна. Най-малкото няма логика да парадираме с това колко сме зле. Ако опитът на тая фуста е да направи някакъв квази-интелектуален опит за ирония, то резултатът е срамен провал. Тъпо племе сме и т’ва си е.

 2. Вярно е, че България е един турски кенеф и нищо повече, но за да не е така, едно от нещата които трябва да направим е да покажем наи-хубавото от страната ни на подобни форуми, а не най-лошото! И тъй като ние сме тоалетна, то Елена Джелебова е лайното в нея и като такава, няма право да ни показва по този начин към света! Няма да изчистим окаляния, ако го цапаме с още кал!
  И пак няма да има адекватна реакция от когото трябва, зашото ТОЙ е зает с поредното източване на едикакво си от държавата, заради което пък едикойси от ЕС ще ни спре още няколкостотин милиона! 🙂
  И за да няма повече виновни и оплакващи се, утре ви искам пред парламента, да пуснем водата в тоалетната!

 3. Много, много находчиво! Е, образът е ползван преди години от руски художник за изобразяване на Съветския съюз, но е много валиден за днешното положение у нас.
  Само доста чистичка ми се вижда тази тоалетна в ставнение с действителната ситуация. Трябва да е гарнирана с човешки отпадни продукти и да смърди за автентичност.
  Срамота за реакцията на политиците, докога ще си заравяме главите в пясъка?

 4. От новините разбрах, че организаторът на изложбата е измислил “творческата” биография на въпросната овца…дано да е измислил и нейното гражданство и име…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s