Опитайте да преминете теста – не сте ли идиот?…

Опитайте да преминете теста – не сте ли идиот?…
Това официално интелектуално изпитание за германските шофьори се нарича «тест за идиотизъм». На такъв тест се подлагат онези, които три пъти не могат да вземат изпита по Правилата за уличното движение и смятат да продължават да се опитват. Такава експертиза трябва да отговори на въпроса дали си струва кандидат-шофьорът да се бори за такива права, или да се насочи към нещо по-полезно и не толкова опасно за околните.

Такава медико-психологическа експертиза преминават и шофьорите, които са хванати зад кормилото в пияно състояние – по нейните резултати комисия решава какво да се прави по-нататък с нарушителя. Въпросникът за теста се счита за много сигурен, тъй като се използва в Германия вече почти половин век. Ако смятате да пътувате с кола за Европа, и особено за Германия, няма да ви бъде излишно да се изпитате на този тест, че всичко може да се случи. Въпросите в теста са простички, но всеки от тях е коварен. Ето, например:

Пред вас се поставя лист, на който са нарисувани три еднакви пеперуди (или котки, мухи), и вие трябва да отговорите, по какво те се отличават една от друга. Помислете преди да дадете правилния отговор. А той е: « Едната е дясна, другата е лява, а третата е централна» …
Друг въпрос е : “Колко дървета растат по пътя от Мюнхен до Нюрнберг?”. И тук отговори като “много”, “да не съм ги броил”, “не съм пътувал по този път” и друго не вършат работа. Правилният отговор е : “Ами толкова, колкото от Нюрнберг до Мюнхен”. ….
Въпрос : “Колко са в Германия завоите? И трябва да се отговори: “ Само два – наляво и надясно!”.
А има още много такива – така че в Германия е по-добре да караш трезвен.

Източник: WWW.SPISANIE.TO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s