Глобиха полицай, набил роми, късали трикольора

Военният съд в Сливен наложи глоба от 1000 лева на полицай от сливенското село Бояджик, който ударил три пияни ромски момчета, които скъсали националното знаме.
Младши районен инспектор Митко Чавдаров бе обвинен за това, че на 9 февруари т. г., в кметството на селото, е нанесъл лека телесна повреда на трима местни жители. Съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание. Служителят на МВР трябва да заплати и 430 лева разноски по делото, съобщи БТА.
На 9 февруари след полунощ, 38-годишният Чавдаров заварил ромите в двора на училището. Единият от тях бил покачен на пилона и късал националното знаме. На сутринта полицаят, по негово обяснение, ги извикал в кметството, за да дадат обяснения. След това трима от извършителите си извадили медицинско удостоверение и подали жалба срещу полицая за малтретиране.
По същия случай кметът на селото Герган Гарганов е изпратил сигнал в Районната прокуратура в Ямбол за поругаване на националното знаме, но от там отказали да повдигнат обвинение на мургавите поради липса на достатъчно данни за извършено престъпление.
„Делото е тенденциозно. Ще се прибера в селото си със срам, а оттук нататък едва ли ще намеря полицай, който да се наеме да охранява жителите, още по-малко националния флаг”, коментира Герганов, цитиран от Фокус.
Още при подвеждането на местния полицай под съдебна отговорност съселяните му са събрали няколкостотин подписа в негова защита.
Днес, след обявяването на присъдата, адвокатът му Димитър Ников, съобщи, че ще обжалва пред Военно-апелативния съд. Според него събраните доказателства по делото не са правилно интепретирани и не дават основание, за подобно решение. Ако административното наказание влезе в сила, това може да доведе до уволнение на полицая, уточни още защитникът му. клиента му от работа.

Източник: Dir BG

Advertisements

One response to “Глобиха полицай, набил роми, късали трикольора

  1. Не знам как след подобни изтъпления се предполага, че трябва да търпим циганите, да не говорим за интеграция в обществото. Те живеят в свят на безнаказаност, така че к’ва интеграция, к’ви пет лева.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s