Идиоти в “Правителствена” болница

Наложи ми се да посетя болницата в Лозенец, известна на всички ни като “Правителствената”. Влизам, ориентирам се към нещо подобно на рецепция, виждам, че има опашка, и си казвам – тука ще да е. Идва моят ред, влизам, любезно ме подканят да седна, и докато ми вкарват някакви данни в компютъра, ми подават небрежно един лист с думите – “попълнете и подпишете”. Гледам, дзверя се, и не вярвам на очите си – там пише :

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД

Бърз поглед през редовете – излиза, че трябва да попълня документ, че дълна на болничното заведение 1000 /хиляда/ лева, за да отида при доктора…

Още не знам дали ми стна тъпо, смешно, или просто криво, че съм в България. Девойката ми обясни, че “няма страшно – когато се върнете след прегледа да платите, ще я унищожим”. Разбирам, че това е и гениалният метод да се справят с хората, които не си плащат за прегледите. А сумата била по-голяма, “ми то не се знае какви изследвания ще Ви правят”.

Ясно. Средновековие. Начин на болницата да се справи. Здравеопазване в България.

Освен, че ми е обидно, се чудя и доколко е законно. И кой е поредният идиот, желаещ да ни превърне в себеподобни?

Advertisements

One response to “Идиоти в “Правителствена” болница

  1. Хубаво е да показваме грешките, недъзите и пр. Но само с изобличаване май нищо не се променя. На кого му пука, че някъде някой бил писал нещо си! Виж, конкретните действия за промяна на нещата са друга работа. Аз съм “за” това хората да се обединяват и действат заедно за промяна именно на ей такива тарикатщини. Ама някой трябва да го задвижи, нали!

    http://www.bgpatientsprotest.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s