Няма ли кой да ни отърве от Масларова?

Отново за Могилино…

Чувал съм от умни хора, че най-опасното нещо на този свят е глупакът. А единственото по-опасно нещо бил амбициозният глупак. Ето един случай, който доказва правотата на това твърдение.

По-просто за по-простите – ще пиша за Емилия Масларова. И затова как в главата на тази лелка в предпенсионна възраст се въртят следните мисли, които тя даже споделя в интервю.

““Как изведнъж медиите в Европа се сетиха за домовете в България, когато потекоха европейски пари към страната”, попита Масларова”

Да ме прощавате, ама това и на една овца трябва да й е ясно. Ама явно е сложно за български министър…иска ми се да помогна на наддалата лично тегло лелка да разбере смисъла на тези думи. Хората са казали – “Който плаща, той поръчва музиката”. ЕС плаща, и се интересува къде са отишли парите. Разбираемо дори за министърка, поне според мен?

Лелята продължава да се вайка: “По думите й след излъчването на филма по Би Би Си за дома в Могилино цяла една система се чувства омаскарена, низвергната, дамгосана”
Чудя се дали цялата система не се чуства омаскарена от хората, които я ръководят?

Ръсенето на акъл обаче не спира. По стар комунистически обичай, когато си се насрал, обвиняваш другите. Ето още от интервюто:
“Според нея създателите на филма и представителите на Българския хелзинкски комитет са получили хонорар за заснемането му над 700 хил. лева”
Какво се учудва леля? Или е ядосана, че не е взела процент, след като тя и нейната партия са организаторите на мизерията в Могилино? Или има някакво обвинение в корупция? Не е ли разбрала, че по цял свят хората взимат пари засвършена работа? Ама как да го знае като тя явно нищо не е свършила?

Хора страшно е, когато начело на министерство стои човек, повече загрижен за външния си вид и наднорменото си тегло, отколкото за работата си.
Мисля си,че родената през 1949 г. наша министърка може да си извади главата от пясъка и да погледне детските домове. Както и да сравни положението в детските домове под нейно ръководство с тези под управлението на Министерството на здравеопазването. И да си отиде сама.

Прочее за роден и израсъл в Якоруда политик тя има правилен мироглед. Не я винете излишно, тя толкова си може. А ако има кой да я пенсионира ще е чудесно.

Още за Могилино

Advertisements

One response to “Няма ли кой да ни отърве от Масларова?

  1. Pingback: Забравените деца « Да ги забравим

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s