Какво свършиха депутатите вчера?

Гласуваха закон за насърчаване на заетостта, който предвижда допълнителни помощи от държавата за безработните, проявяващи инициативност. Поспориха за станалата прословута, още преди да е гласувана, комисия “Куйович”. Опозицията съзря чадър над организираната престъпност, мнозинството (ДПС продължи да мълчи) рече, че не било чадър, а дъждобран срещу поплювките й. Самият орган ще се гласува идния четвъртък.

В почивката всички, барабар с премиера, се полюбуваха на хорцата на самодейните баби от карловско читалище послучай Трифон Зарезан. Присъствието на обикновените жени с пъстри носии вкара свеж въздух в спареното депутатско пространство и за кратко приземи “върхушката”.

Почти цялото време за парламентарен контрол бе посветено на дуета Станишев-Атанасов. Генералът от ДСБ зададе цели три въпроса на премиера все за шефа на ДАНС и “Куйович”. Накрая на Станишев му писна и предложи да го запознае лично с Петко Сертов, за да си другаруват. На няколко въпроса сколаса да отговори и външният министър Ивайло Калфин.
През това време в кулоарите течеше прожекция на 1278 епизод от сериала “Междуцарски войни”. Двата лагера поведоха люта пропагандна битка за двете титли – на “добрите” и “лошите”.

Какво свършиха депутатите вчера?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s