Пак за Максим Стависки

Отново за него. И за тези, които му дадоха да се изплъне като пръдня из гащи, да ме прощавате за израза. Как стана така, още не мога да проумея. Уж сме правова държава, уж сме член на ЕС…и не само си траем, но има и такива, които го защитават. Визирам един коментар в Максим Стависки и многобройните коментари в dir.bg и на други места.
Странни хора.
Какви ле бъдат и как ли ще мислят, ако пийнала отрепка блъсне тяхното дете на пътя?
Не искам да съм зъл. Просто трябваше личицето на кампанията “Не карам пил” да го отнесе. Ефективно. Ако щете и за нарицание. За пример. А сега така наречените “съд” и “прокуратура” дадоха блестящ пример на подрастващите, че наистина в България всичко е безнаказано.
Порових се малко…намерих подобен случай, в който друг юнак – на знам дали е бил с джип – сребърен медалист от Олимпиада, предизвиква катастрофа с две жертви. Като нашто момче Максимчо – подпийнал. И той милия се признава за виновен.
Да, обаче страната не е България, а С.А.Щ. И тамошните прокурори не са като нашите. A и съдиите.
Присъдата е 17 години
Виновният излежава близо 5 от тях. Но онова там е Америка, за кочийто граждани ние обичаме да казваме “те американците са много прости” .А ние понеже сме сложни, си пуснахме Максимчо. И куковица икона му подарила. Евала! След като го превърнаха и в медийно събитие, сега медиите накуп могат да му измислят и някаква награда – за гражданска позиция например. Ми той е останал на местопроизшествието, трябва да го наградим, нали? Ето материал – на английски – за пийналия американец: Bruce Kimball

Advertisements

4 responses to “Пак за Максим Стависки

 1. Prav ste za tova, che niama pravda v Bulgaria, niama zakoni, a uj sme v EU. No moga da kaja edno, a imenno che mnogo hora v Bulgaria se zablijdavat, che v Amerika ima pravda. Korupciata ne e samo v BG, a navsiakade po sveta, vkliuchitelno Amerika, samo che tuk e po-prikrita!

  Sajaliavam ako sam vi razbila iluziite za USA, no istinata e takava.

 2. Случаят “Стависки” бе морален изпит, на който се провалихме”

  “Условната присъда на Максим Стависки достатъчно сурово наказание ли е?
  – Ще изразя лично мнение, тъй като в последното заседание не участвах като прокурор. Случаят “Стависки” беше един морален изпит как ние, институциите, ще се отнасяме с героите на България. В Америка няма значение дали си голям спортист или световноизвестна звезда. Влизаш в затвора на секундата след като нарушиш закона.
  Делото “Стависки” показа, че ние не издържахме този морален изпит. Смятам, че присъдата трябваше да бъде ефективна. Може би по-малко месеци или година, но при всички случаи ефективна. Дори само заради факта, че за други подобни дела Бургаският съд присъжда ефективни наказания “лишаване от свобода”. Не виждам с какво Стависки е по-различен от другите, които са в затвора за катастрофи след употреба на алкохол с починал човек. Съдебната практика сочи, че 60-70% от подобни казуси приключват с ефективни наказания.” казва окръжният прокурор на Бургас Светлозар Костов пред в-к Стандарт.
  http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-02-01&article=220262

 3. Pingback: Как медиите превърнаха непредумишлен убиец в герой « За идиотите сред нас

 4. Освен че е крайно виновен,той е и максимално нахален.Как не му трепна на тоя човек поне да плати за лечението на момичето-абсолютен боклук!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s